Pan con tomate, a classic Spanish breakfast

In Andalusië wordt pan con tomate met name voor ontbijt gegeten, maar in bijvoorbeeld Catalonië is het ook erg geliefd als tapas bij de borrel.  

Het is misschien wel één van de meest simpele recepten, maar de klassieke ‘pan con tomate’ (brood met tomaat) is wel ontzettend populair in heel Spanje, en zeker ook in Andalusië. De basis voor de pan con tomate bestaat slechts uit 5 basis ingrediënten, maar naar wens kunnen er extra ingrediënten toegevoegd worden, zoals Ibérico ham.   

Ingrediënten

  Brood 
  Tomaten – Deze moeten goed rijp zijn! 
  Knoflook
  Extra vierge olijfolie (Arbequina of Picual
  Zout  
  (Optioneel) Ibérico ham

Bereiding

Snijdt een paar dikke sneedtes van een stevig (stok-) brood. Rooster deze in een grill of in het broodrooster. Snijdt de knoflook doormidden en wrijf deze over het geroosterde brood. Halveer de rijpe tomaat, rasp deze en bedek je brood met een ruime laag. Vervolgens voeg je een paar scheutjes extra vierge olijfolie toe en strooi je er naar smaak (zee)zout overheen. Als variatie ook erg lekker om dungesneden Ibérico ham toe te voegen. Buen provecho!

Populaire berichten

23 May 2023

2935470c9d7c62ad674140a964d66327

23 May 2023

2935470c9d7c62ad674140a964d66327

17.95
Intense fruity flavor of fresh olives. Aromas of tomato, banana and almonds  

Out of stock

17.95
Medium fruity flavor of fresh olives. Aromas of apple, ripe banana and green grass

Out of stock

18.95
Medium fruity flavor of fresh olives. Flavors of green apple, kiwi and pine nuts

Out of stock

18.95
Intense fruity flavor of green olives. Aromas of apple, artichokes and green banana

Out of stock

22.95
This gift set includes 4 x 100ml of different olive varieties: Picual, Arbequina, Hojiblanca & Frantoio

Out of stock

Deel bericht op