Pan con tomate, een klassiek Spaans ontbijt

In Andalusië wordt pan con tomate met name voor ontbijt gegeten, maar in bijvoorbeeld Catalonië is het ook erg geliefd als tapas bij de borrel.  

Het is misschien wel één van de meest simpele recepten, maar de klassieke ‘pan con tomate’ (brood met tomaat) is wel ontzettend populair in heel Spanje, en zeker ook in Andalusië. De basis voor de pan con tomate bestaat slechts uit 5 basis ingrediënten, maar naar wens kunnen er extra ingrediënten toegevoegd worden, zoals Ibérico ham.   

Ingrediënten

  Brood 
  Tomaten – Deze moeten goed rijp zijn! 
  Knoflook
  Extra vierge olijfolie (Arbequina of Picual
  Zout  
  (Optioneel) Ibérico ham

Bereiding

Snijdt een paar dikke sneedtes van een stevig (stok-) brood. Rooster deze in een grill of in het broodrooster. Snijdt de knoflook doormidden en wrijf deze over het geroosterde brood. Halveer de rijpe tomaat, rasp deze en bedek je brood met een ruime laag. Vervolgens voeg je een paar scheutjes extra vierge olijfolie toe en strooi je er naar smaak (zee)zout overheen. Als variatie ook erg lekker om dungesneden Ibérico ham toe te voegen. Buen provecho!

Populaire berichten

2 augustus 2023

2935470c9d7c62ad674140a964d66327

2 augustus 2023

2935470c9d7c62ad674140a964d66327

17.95
Intens fruitige smaak van verse olijven. Aroma’s van tomaat, banaan en amandelen  

Uitverkocht

17.95
Medium fruitige smaak van verse olijven. Aroma’s van appel, rijpe banaan en groen gras

Uitverkocht

18.95
Medium fruitige smaak van verse olijven. Aroma’s van groene appel, kiwi en pijnboompitten

Uitverkocht

18.95
Intens fruitige smaak van groene olijven. Aroma’s van appel, artisjokken en groene banaan

Uitverkocht

22.95
Deze geschenkset bestaat uit 4x100ml van verschillende olijfsoorten: Picual, Arbequina, Hojiblanca & Frantoio

Uitverkocht

Deel bericht op